El Pla Integral del Poble Gitano dóna inici a la sisena edició del Grup d’Accés a la Universitat per a majors de 25 anys

El Pla Integral del Poble Gitano dóna inici a la sisena edició del Grup d’Accés a la Universitat per a majors de 25 anys

Aquest dilluns s’ha iniciat a Barcelona la sisena edició del Grup d’Accés a la Universitat per a majors de 25 anys, una formació dirigida al poble gitano i organitzada pel Pla Integral del Poble Gitano de Catalunya.

El Grup d’Accés a la Universitat (GAU) és una iniciativa del Pla Integral del Poble Gitano a Catalunya que es va iniciar l’any 2012. Es tracta d’una formació que edició rere edició aconsegueix atreure cada vegada a més alumnes i aconsegueix també renovar-se i adaptar-se a les necessitats dels estudiants gitanos. L’objectiu del GAU no és únicament facilitar l’accés a la universitat als seus participants, sinó que també vol contribuir a augmentar les expectatives d’èxit entre els gitanos i gitanes més joves, ja que molts alumnes que avui dia es troben a primària o secundària podran conèixer a altres gitanos que sí han aconseguit arribar a la universitat.

En aquesta ocasió, a l’igual que en l’anterior edició, la formació es desenvoluparà al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies (Passeig del Taulat, 266-270, Barcelona). El curs s’allargarà fins al mes d’abril, data en la qual els alumnes podran presentar-se als exàmens d’accés a la universitat. Així, durant els propers vuit mesos, els participants podran preparar-se per a les diferents assignatures que conformaran els exàmens definitius i que els obriran les portes de la Universitat -llengua castellana, llengua catalana, anglès, comentari de text, geografia i història contemporània.

El curs es va posar en marxa aquest dilluns amb un acte d’inauguració a càrrec de Ramon Vílchez, responsable del Programa d’Atenció a la Comunitat Gitana i de la Innovació Social, i qui va presentar al Pla Integral del Poble Gitano i algunes de les accions més significatives que s’estan duent a terme. Vílchez també va aprofitar per confirmar que dins de la planificació del nou PIPG, que es troba en ple procés de renovació, es contemplaran noves edicions d’aquesta formació de cara als següents anys.

A la inauguració del curs van acudir més d’una vintena d’estudiants, entre ells aspirants a arribar a les facultats de Sociologia, Educació social, Administració i Direcció d’Empreses o Medicina. Entre les noves alumnes es troba Raquel Sánchez Cortés una gitana del barri de la Mina que vol estudiar Obstetrícia, a qui se la veu molt il·lusionada amb aquesta nova oportunitat, ja que comenta que està “fent realitat el somni que la meva mare un dia va iniciar i que no va poder acabar. “

Per a totes aquelles persones interessades en aquesta formació, el termini d’inscripció continua obert i poden contactar al Pla Integral del Poble Gitano de Catalunya al número de telèfon 93 882 2645, o bé mitjançant el correu electrònic adelasanchez@gencat.cat

 

Sobre el autor

Respondre