LLENGUA

Vocabulari en imatges

Vocabulari en imatges’ és una col·lecció del departament de Cultura destinada a l’aprenentatge de la llengua catalana d’una manera amena i visual a persones de llengua castellana, francesa, anglesa, italiana o alemanya. Ara, gràcies a la col·laboració entre el Pla Integral del Poble Gitano (PIPG) i el departament de Cultura, aquest recurs també està disponible en llengua romaní.

La publicació consisteix en un seguit d’il·lustracions amb escenes quotidianes –com ara un mercat, una platja o un parc– i paraules associades a les mateixes. Totes les paraules es troben en llengua romaní i en llengua catalana, de manera que aquest és també un bon recurs per totes aquelles persones que vulguin aprendre vocabulari en llengua romaní.

Un dels objectius del PIPG és la recuperació de la llengua romaní a Catalunya i aquesta publicació s’emmarca dins de les accions que el Pla desenvolupa per tal d’aconseguir-ho. La traducció ha estat també possible gràcies a la col·laboració de les associacions gitanes Terne Roma Action Barcelona i Rromane Siklǒvne, responsables de la traducció dels textos i del vocabulari.

Aquesta publicació serveix per posar en valor la llengua romaní a Catalunya i és també un clar exemple de la voluntat i el treball interdepartamental del govern català en el seu exercici de reconeixement de la cultura gitana.

Aquí podeu descarregar el ‘Vocabulari en imatges català-romaní’.