Obertes les inscripcions per la jornada “El Poble Gitano a la Universitat. Origen, història, situació social, èxits actuals i reptes de futur”

Obertes les inscripcions per la jornada “El Poble Gitano a la Universitat. Origen, història, situació social, èxits actuals i reptes de futur”

El Departament de Drets Socials i la Universitat de Barcelona organitzen aquest divendres una jornada en línia per aprofundir en la realitat dels estudiants gitanos i gitanes dins del món educatiu i universitari.

La promoció de l’alumnat gitano dins del sistema educatiu i l’assoliment d’estudis superiors és un dels elements clau per a la transformació socioeconòmica de la població gitana. Així, part important dels esforços de l’administració i del moviment associatiu gitano se centren a acompanyar i cercar l’èxit acadèmic de les generacions més joves.

Després de diversos anys treballant per la promoció dels i les estudiants gitanes, el Pla Integral del Poble Gitano ha recopilat tot el bagatge adquirit en aquest àmbit i ho ha posat a l’abast del professorat i altres professionals de l’àmbit socioeducatiu en una formació impartida conjuntament amb la Universitat de Barcelona.

El punt final a aquesta formació serà el proper divendres amb una jornada oberta a tot el públic, en línia, on podrem conèixer de primera mà les experiències d’estudiants gitanos i gitanes en el seu camí cap a la universitat, així com les conclusions més significatives d’investigadors i investigadores de reconegut prestigi en la recerca amb i per a la població gitana.

La jornada es celebrarà aquest divendres 11 de febrer, de 16h a 19h, a través de la plataforma Zoom en aquest enllaç amb ID de reunió 957 9814 4414  i Codi d’accés 402617.

Cal omplir el següent formulari d’inscripció.

Per més informació, podeu contactar al Pla Integral del Poble Gitano al següent correu electrònic: poble.gitano@gencat.cat.

A continuació podeu llegir el programa de la jornada:

 

Sobre el autor

Respondre