La Fundació Privada Pere Closa reuneix a estudiants gitanos en una jornada d’apoderament i motivació

La Fundació Privada Pere Closa reuneix a estudiants gitanos en una jornada d’apoderament i motivació

El passat 26 de novembre, a l’espai juvenil Fontana, la Fundació Privada Pere Closa va celebrar les jornades d’apoderament amb un grup de joves estudiants gitanos i gitanes guardonades amb la beca Zing de la Fundació Privada Nous Cims.  

La Fundació Privada Nous Cims centra la seva tasca en la transformació de les situacions de vulnerabilitat de diferents grups socials, especialment amb joves i dones.  Una de les seves iniciatives és el programa de beques Zing, que tracta de trencar el cercle viciós de la pobresa i evitar que, aquells que han patit situacions de pobresa a la seva infància, tornin a viure aquesta situació durant la seva vida adulta, tot recolzant la seva carrera acadèmica i professional.

Amb aquest propòsit, la Fundació Nous Cims coopera amb altres organitzacions per tal que el seu programa de beques i formació pugui arribar de manera efectiva als col·lectius més vulnerables. La Fundació Privada Pere Closa és una de les entitats amb les que cooperen.

Enguany, han estat 35 els joves de la Fundació Privada Pere Closa que han gaudit de l’ajuda econòmica i de les diferents accions d’orientació acadèmica i acompanyament que inclou la beca Zing. Trenta-cinc joves amb itineraris molt diferents, amb motxilles plenes de les dificultats d’una societat que exclou sistemàticament a les persones gitanes, però tots ells plens d’il·lusió i confiats en les seves possibilitats per assolir un futur més digne a través de la formació.

Dins del grup de joves que han rebut la beca ens trobem amb aspirants a psicòlegs, a mecànics, a sociòlegs, a mestres, a infermers, i a un ampli ventall de professions. Tots ells es van poder trobar el passat divendres en una jornada en la que van compartir inquietuds, motivacions, desitjos i van ser capaços de generar sinergies dins del grup per tal de continuar afrontant amb energia els reptes que suposa estudiar en entorns socialment desfavorits, on els referents d’èxit acadèmic destaquen per la seva absència.

Ara, la Fundació Privada Pere Closa vol que aquests joves arribin tan lluny com ells desitgen i poder reunir cada any més i més joves en jornades d’apoderament i acompanyament com la del passat 26 de novembre.

Sobre el autor

Respondre