La Generalitat de Catalunya commemora el Dia Internacional per a l’erradicació de la discriminació racial
El passat 21 de març va ser el Dia Internacional per a l’erradicació de la discriminació racial i la Generalitat de Catalunya ho va commemorar amb un acte presidit pel conseller Chakir el Homrani als jardins del Palau Robert a Barcelona.
L’acte va comptar amb diferents testimonis, la participació de Fernando Macías en representació del Poble Gitano, l’actuació del projecte social i musical VOZES i amb la lectura del manifest contra la discriminació racial de la Taula de Ciutadania i Immigració del departament de Treball, Afers Socials i Famílies.
La lectura del manifest va córrer a càrrec del youtuber català Long Li Xue. En aquest es destaca que “Catalunya és, ha estat i continuarà sent una societat diversa” i que “l’arribada constant de persones al llarg del darrer segle han transformat i enriquit de manera importantíssima la nostra societat”.
El manifest recull també la diversitat representada per la presència del Poble Gitano a terres catalanes. “A Catalunya hi conviuen des de fa segles diferents minories ètniques i culturals, com ara el Poble Gitano, que va arribar fa 600 anys al nostre país. El Parlament de Catalunya va reconèixer, a 2001, la seva identitat i el valor de la seva cultura”.
La Taula denúncia en el seu manifest que “encara no hem aconseguit que aquesta diversitat es visqui amb plena normalitat. Centenars de milers de catalans i catalanes veuen la seva vida condicionada pels prejudicis racials que encara son presents a la nostra societat” i reivindica “un compromís col·lectiu per lluitar contra el racisme” i la necessitat d’implementar “una estratègia de país” tal i com recull l’informe ‘La discriminació per motius d’origen racial o ètnic a Catalunya’ del departament de Treball, Afers Socials i Famílies.
Igualment, el manifest enumera tota una sèrie de recomanacions dirigides a les administracions, la societat i les forces polítiques per tal de reduir el racisme i les seves conseqüències en part important de la societat.
Aquí podeu descarregar el Manifest en motiu del Dia Internacional per a l’erradicació de la discriminació racial