Jelen Amador guanya el Primer Premi Concurs Joves Sociòlegs

Jelen Amador guanya el Primer Premi Concurs Joves Sociòlegs

La jove gitana Jelen Amador guanya el Primer Premi Concurs Joves Sociòlegs atorgat per l’Institut d’Estudis Catalans. Convocatòria dels Premis Sant Jordi 2016.

Jelen-Amador2Maria Jerusalen Amador (Zona Franca, 25 anys), gitana i estudiant de doctorat de sociologia de la Universitat de Barcelona, ha estat guardonada amb el Primer Premi del Concurs de Joves Sociòlegs atorgat per l’Institut d’Estudis Catalans (Convocatòria dels Premis Sant Jordi 2016) per la seva recerca “L’església evangèlica de Filadèlfia i la dona gitana. Dones gitanes i cristianes que superen la desigualtat de genere”.

Essent enguany la 20a convocatòria del Concurs de Joves Sociòlegs, un premi orientat a promoure la recerca sociològica entre els joves investigadors i contribuir a l’estímul i el desenvolupament del treball de recerca en ciències socials a Catalunya, Jelen Amador estudia en la seva recerca els espais de culto de l’església evangèlica de Filadèlfia i com aquests estan avançant en la superació de les desigualtats de gènere dins la comunitat gitana, contribuint alhora a trencar estereotips i prejudicis envers aquesta comunitat.

Jelen Amador és professora d’anglès al Grup d’Accés a la Universitat per a majors de 25 anys del Pla integral del poble gitano, que coordina la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària.

És el primer cop en l’historia d’aquests premis que la guardonada és una jove, dona i gitana. Això posa de manifest com cada cop més les dones gitanes estan participant activament en espais de debat i presa de decisions al nostre país, però no només reivindicant les seves veus,  sinó també sent escoltades i incloses.

Sobre el autor

Respondre