Arriba la cinquena edició del ‘Curs d’Especialització en Gestió de Conflictes Públics, Mediació Comunitària i Familiar i del Poble Gitano’

Arriba la cinquena edició del ‘Curs d’Especialització en Gestió de Conflictes Públics, Mediació Comunitària i Familiar i del Poble Gitano’

El proper 25 de novembre començarà la 5a edició de la formació organitzada per la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb la Universitat de Girona.

La mediació cívico-comunitària i familiar s’està convertint en una gran alternativa per a la resolució de conflictes i la millora de la convivència veïnal i familiar. Una de les claus per les que els ajuntaments i la Generalitat de Catalunya aposten per aquesta eina és la capacitat que té per corresponsabilitzar a la ciutadania en les causes i les solucions dels conflictes de caire més comunitari o familiar.

Des la Direcció general d’Acció Cívica i Comunitària del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya s’ofereix, com una de les accions del Pla Integral del Poble Gitano, des de fa 4 anys, una formació especialitzada en gestió de conflictes i mediació amb població gitana en col·laboració amb la Universitat de Girona.

El proper 25 de novembre s’iniciarà la ja 5a  edició del ‘Curs d’Especialització en Gestió de Conflictes Públics, Mediació Comunitària i Familiar i del Poble Gitano’. La formació consta de 230 hores i reuneix tots els requisits que exigeix el Departament de Justícia, en concret pel Centre de Mediació en Dret Privat de Catalunya. Així, les persones que superin aquest curs podran accedir als registres de mediadors i mediadores familiars i comunitàries del Centre de Mediació en Dret Privat del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya.

Aquest mateix dia, uns instants abans de la inauguració de la nova edició del curs, es durà a terme per videoconferència l’acte de cloenda de la 4a edició i es farà entrega dels diplomes a les 18 persones que han realitzat el curs 2019-2020 i l’han superat amb èxit.

Enguany arran de les mesures COVID-19, la presencialitat física de les aules serà substituïda per la formació virtual. Les diferents activitats del curs, les sessions formatives, les tutories i exàmens i les visites a diferents serveis de mediació es faran en línia per garantir la seguretat dels participants.

Entre els objectius del curs es troba assolir els coneixements teòrics i pràctics que permetin la intervenció en diferents tipus de conflictes, capacitar-se per al treball en xarxa i la intervenció professional en els conflictes comunitaris i civils o disposar de pautes per l’elaboració de projectes de mediació comunitària.

 

Sobre el autor

Respondre