Jornada “La Universitat de Barcelona també és gitana!”

Jornada “La Universitat de Barcelona també és gitana!”

El Poble Gitano som una comunitat molt poc representada a l’educació superior a Catalunya, i també a la resta de l’estat i al conjunt de la Unió Europea. Afortunadament, fruit de diverses accions d’èxit des de l’àmbit científic, polític, educatiu i social, i fruit de l’esforç del nostre Poble i les nostres famílies, cada vegada som més els gitanos i gitanes que arribem a la universitat, fins i tot finalitzant estudis de màster i doctorat.

En aquest sentit, l’any 2016 va néixer la primera Xarxa Universitària Gitana de Catalunya, CampusRom. El seu principal objectiu és acompanyar i recolzar a gitanes i gitanos durant el seu accés, manteniment i èxit a l’educació superior per tal que superin amb èxit aquesta etapa educativa.

Amb motiu del 8 d’abril, dia internacional del Poble Gitano (reconegut per la Unió Europea, i els governs Català i Espanyol), CampusRom vol convidar-vos a la jornada “Dia Internacional del Poble Gitano. La Universitat de Barcelona també és gitana!”, que tindrà lloc el proper dimecres, 3 d’abril de 2019, de 17:00 a 20:00, a l’Aula Magna de l’Edifici del Teatre (Campus Mundet. Pg. de la Vall d’Hebron, 171. 08035 Barcelona). Podeu veure el programa més avall.

L’acte serà inaugurat, per delegació de la Vicerectora d’Igualtat i Acció Social de la Universitat de Barcelona, pel Sr. Xavier López i Arnabat, Director de la Fundació Solidaritat de la Universitat de Barcelona, i l’acompanyaran el Sr. Ramón Vílchez, Responsable del Programa del Poble Gitano i de la Innovació Social de la Generalitat de Catalunya i el Dr. Manuel García, Co-President de CampusRom. L’acte comptarà amb les conferències del Dr. Ramón Flecha García, la Dra. Jelen Amador López, la Dra. Tania García Espinel, el Dr. Fernando Macías Aranda, i diversos estudiants gitanes i gitanos de la UB i altres membres de CampusRom. Tancaran l’acte la Sra. Loli Santiago, Co-Presidenta de CampusRom i el Sr. Manuel Fernández, Vicepresident segon del Consell Assessor del Poble Gitano de la Generalitat de Catalunya.

Si esteu interessats/des en acompanyar-nos en aquest dia històric, donat que serà la primera vegada que es commemora el Dia Internacional del Poble Gitano a la UB, us podeu inscriure a l’enllaç següent: https://forms.gle/jbEAcKbn1kqi88HY8.

Sobre el autor

Respondre