Presentació del Servei d’Orientació Jurídica

Presentació del Servei d’Orientació Jurídica

El darrer 20 de novembre, el Pla Integral del Poble Gitano de Catalunya va presentar el Servei d’Orientació Jurídica al barri de Sant Roc de Badalona amb la finalitat d’apropar el servei d’assistència jurídica gratuïta a aquells veïns del barri que menys recursos econòmics tenen.

Els serveis d’orientació i mediació jurídica gratuïta formen part de les mesures que el govern ha establert per garantir l’accés a la justícia als ciutadans que tenen menys recursos econòmics. Aquests serveis són competència dels governs autonòmics i són oferts pels col·legis d’advocats de cada província. Els serveis d’orientació jurídica presten una atenció personalitzada i de manera presencial, i ofereixen un primer consell orientador sobre el tema plantejat pel ciutadà i informen sobre la viabilitat d’acudir als tribunals o de recórrer a altres vies alternatives per a la resolució de conflictes. Igualment també s’informa de la possibilitat d’utilitzar el servei de justícia gratuïta d’acord amb la renda econòmica de cada ciutadà.

El Pla Integral vol apropar aquests serveis a diferents municipis que compten amb una població gitana significativa i facilitar-ne l’accés. El mes d’abril es va presentar aquest servei al Casal Cívic del barri de La Mina, a Sant Adrià del Besòs, a l’octubre es va presentar a l’Institut-Escola el Prat del barri de Sant Cosme, al Prat del Llobregat, i aquest mes de novembre s’ha presentat al Casal Cívic de Sant Roc, a Badalona.

A Catalunya hi ha diversos serveis d’orientació jurídica i es pot sol·licitar cita prèvia trucant al col·legi d’advocats de cada província. En el cas de Barcelona es pot trucar al número de telèfon 93 422 15 45, o mitjançant la pàgina web del Col·legi d’Advocats de Barcelona.

Sobre el autor

Respondre