Exposició 600 Anys del Poble Gitano a Catalunya

Exposició 600 Anys del Poble Gitano a Catalunya

Durant aquest any 2017, el Pla Integral del Poble Gitano de Catalunya ha fet arribar l’exposició “600 anys del Poble Gitano a Catalunya” a sis ciutats catalanes, posant en relleu la riquesa de la cultura gitana i les seves contribucions a la cultura catalana.

La presència del poble gitano a Catalunya data des de fa 600 anys i, malgrat que ocultades, les seves contribucions culturals, socials, lingüístiques i artístiques han estat immenses. Un poble heterogeni que, empès a sobreviure a despit d’unes lògiques genocides i assimilacionistes, ha nodrit la cultura catalana amb un ampli ventall de coneixements, maneres de fer, tradicions i produccions artístiques que han resultat fonamentals.

L’exposició “600 Anys del poble gitano a Catalunya” posa de relleu aquesta riquesa cultural i és, a la vegada, un reconeixement a la cultura gitana, als seus valors i les seves contribucions a la societat catalana, un reconeixement necessari després de més de 600 anys de convivència i simbiosi cultural.

La mostra forma part del conjunt d’accions i línies de treball del Pla Integral del Poble Gitano a Catalunya, del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, i dóna compliment a l’objectiu CULT2 del mateix: “Promoure la història i la cultura gitana, especialment la música, com a part de la cultura catalana, i difondre els seus valors i la seva contribució a la cultura de Catalunya”. L’exposició va ser presentada el mes d’abril a la ciutat de Tarragona i, des de llavors, ha visitat les ciutats de Terrassa, Sant Adrià de Besòs, Reus i Badia del Vallès.

Sobre el autor

Respondre

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información. ACEPTAR

Aviso de cookies