Un curs intensiu d’estiu per a estudiants gitanos que aspiren a la Universitat

Un curs intensiu d’estiu per a estudiants gitanos que aspiren a la Universitat

El Pla Integral del Poble Gitano posa en marxa un curs intensiu d’estiu per reforçar els aprenentatges dels estudiants gitanos que es preparen per la prova d’accés a la universitat per majors de 25 anys.

Durant els últims anys, el Pla Integral del Poble Gitano està dedicant una especial atenció a la promoció de l’educació. En l’àmbit de la formació d’adults és on més accions innovadores s’estan duent a terme, i la més significativa d’elles és el curs de preparació per a les proves d’accés a la universitat per a majors de 25 anys, una formació que es desenvolupa durant tot el curs escolar. Ara, i a petició dels mateixos alumnes de l’última edició del Grup d’Accés a la Universitat (GAU), el Pla Integral ha posat en marxa un curs intensiu d’estiu per reforçar els seus aprenentatges en diferents matèries.

En aquesta formació participen més de 18 gitanos i gitanes de diversos indrets de Catalunya, com ara Sant Adrià del Besós, Barcelona, Sabadell, Martorell o Olesa. Tots ells, durant el mes de Juliol, podran millorar les seves competències en català, matemàtiques i ortografia castellana. Les classes es desenvolupen a la seu del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, de dilluns a divendres, dues hores cada tarda.

Tot i que la majoria dels alumnes d’aquest intensiu ja formaven part del grup d’alumnes que s’han estat formant durant tot el curs acadèmic per presentar-se a les proves d’accés a la universitat, aquest curs intensiu també ha servit per cridar l’atenció de nous alumnes que volen reprendre de nou l’hàbit d’estudiar. Així, la Maria Jiménez, un dona gitana que viu al barri de la Mina ens explica que acudeix a aquesta formació perquè vol estudiar el cicle formatiu de grau superior d’Integració Social “he estat treballant coordinant projectes educatius al barri i a les escoles, com a mediadora, en contacte amb infants i amb les seves famílies, i ara m’agradaria fer un pas mes endavant i estudiar un cicle formatiu d’Integració Social”.

Alfredo Reyes, responsable d’aquesta formació, valora molt positivament la petició dels propis estudiants gitanos per organitzar aquest curs intensiu, i ens diu que “això vol dir que no només comptem amb els resultats, sinó que també comptem amb una molt bona actitud, i aquesta formació servirà perquè no perdin l’hàbit d’estudiar i mantenir la motivació”. I es que aquesta formació servirà per fer de pont amb la sisena edició del Grup d’Accés a la Universitat, que s’iniciarà amb el curs escolar.

Sobre el autor

Pedro Casermeiro
Pedro Casermeiro és llicenciat en Psicologia per la Universitat de Barcelona. És membre de la directiva de Rromane Siklǒvne i de la Fundació Privada Pere Closa. Pedro també es formador en llengua romaní i coordinador del “Museu Virtual del Poble Gitano a Catalunya”.

Respondre