Es graduen en educació secundària obligatòria els alumnes del programa del Pla integral del poble gitano de Catalunya

Es graduen en educació secundària obligatòria els alumnes del programa del Pla integral del poble gitano de Catalunya

El passat 20 de maig va tenir lloc a Lleida la cerimònia de graduació dels estudiants gitanos en la formació per a l’obtenció del graduat en educació secundària obligatòria per a majors de 18 anys que du a terme el Pla integral del poble gitano de Catalunya. La formació dels familiars dels nens i nenes en edat escolar està reconeguda com a actuació educativa d’èxit per la Comissió Europea.

A l’acte van assistir representants del departament d’Ensenyament, el director del serveis territorials del departament de Treball, Afers Social i Famílies, el responsable del Programa del poble gitano i de la innovació social, el Sr. Josep Maria Forné (padrí de la promoció), membres de la Fundació Verge Blanca (entitat coordinadora del projecte) i col·laboradors gitanos de l’equip del Pla.

La formació per a obtenir aquest títol és quelcom urgent per la població adulta gitana, molt demanada per les entitats i representants gitanos del territori com a mitjà imprescindible per a la inserció laboral i la millora de la ocupabilitat de les persones. En el cas de Lleida ha estat també una necessitat expressada per les persones gitanes del municipi, concretament del barri de la Mariola.

Amb la implementació d’aquest curs de GESO el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies dóna compliment a les recomanacions de la Comissió Europea pel que fa a la inclusió del poble gitano. Entre les directrius que s’estableixen, la CE demana als Estats membres que animin els joves gitanos a cursar educació secundària i superior i també insten a promocionar la igualtat dels gitanos en l’accés a l’educació i al mercat de treball.00

A més, la formació per l’obtenció del Graduat d’Educació Secundària Obligatòria en algun territori amb un alt percentatge de població gitana és una de les actuacions incloses dins de l’àmbit de Treball en el III Pla integral del poble gitano de Catalunya 2014-2016.

→ Info: Nota de premsa del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya

Sobre el autor

Respondre