El Punt d’Informació de la Dona Emprenedora celebra el seu primer any de vida

El Punt d’Informació de la Dona Emprenedora celebra el seu primer any de vida

Dilluns 3 de desembre es va clausurar la primera edició del “Punt d’Informació de la Dona Emprenedora”, un projecte desenvolupat per Unión Romaní i orientat a la promoció laboral de les dones gitanes a la ciutat de Barcelona.

Després d’un any de feina, el Punt d’Informació de la Dona Emprenedora –o PIDE, tal i com l’anomenen les joves participants fent un joc de sigles– va arribar al seu primer punt i seguit amb una cerimònia de lliurament de diplomes i una conferència acollida pel Museu Marítim de Barcelona en què es van donar a conèixer les diferents accions del projecte i es va debatre sobre les polítiques d’inserció laboral dirigides a les dones.

“El projecte neix de la necessitat de convertir en una opció laboral tot el bagatge que les dones gitanes aportem diàriament a les nostres famílies i als nostres barris, però que nosaltres mateixes no som capaces d’identificar com un valor i com un actiu dins del món laboral”. Així va definir Maria Rubia l’origen d’aquest projecte durant la primera taula de la conferència.

Maria Rubia també va explicar que un dels principals aspectes en què s’han centrat durant aquesta primera edició ha estat reforçar l’autoestima i la motivació de les dones que han participat al projecte, “quan començàvem les nostres reunions amb els diferents grups de dones ens deien que no feien res, només treure casa endavant, llavors transformàvem totes les activitats que feien al llenguatge laboral, i els fèiem veure que tenien moltes competències laborals i que era important que li donessin la importància que realment té i poder dignificar tot aquest bagatge personal”.

Així, durant aquest primer any, l’acció del Punt d’Informació de la Dona Emprenedora s’ha desenvolupat en els barris de Bon Pastor, Baró de Viver, La Marina i Roquetes. En tots quatre barris han reunit grups de dones gitanes per definir les seves motivacions laborals i desenvolupar diferents formacions, com ara cursos de monitors de lleure educatiu, cursos relacionats amb el món de l’estètica i la bellesa o formacions per a l’emprenedoria.

Durant la conferència de clausura, les participants del projecte, van poder conèixer de primera ma les diferents mesures i accions que s’ofereixen per promoure la incorporació al món laboral de les dones per part del Pla Integral del Poble Gitano a Catalunya, Unión Romaní, Barcelona Activa, la Federació d’Empreses d’Inserció Social i el sindicat UGT.

Sobre el autor

Respondre